Portioner: 4 |
Ingredienser 4 st kycklingfiléer, 500 g 1,5 msk smör/rapsolja 2,5 dl matlagningsgrädde 15 % 0,5 dl svartvinbärssaft, kocentrerad 1 dl vatten 1,5 msk koncentrerad flytande kycklingbuljong 5 st krossade enbär 1 tsk smulad timjan 1 msk kinesisk soja 1,5 msk Maizena redning för bruna såser Tillbehör 4 port kokta skalade potatisar 1 handfull sockerärtor 1 handfull lingon, färska |
Gör så här Bryn kycklingfiléerna i flytande Becel på båda sidor i en stekpanna. Blanda matlagningsgrädde, saft, vatten, buljong, enbär, timjan, soja och redning i en traktörpanna. Koka upp under omrörning. Lägg i kycklingfiléerna och småkoka under lock ca 10 min. Strö några lingon över rätten vid serveringen. Servera med kokt potatis och sockerärter. |
söndag 22 november 2009
Viltkyckling
Etiketter:
enbär timjan,
Kycklingfiléer,
matlagningsgrädde,
soja,
svartvinbärssaft,
vatten
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Nu har jag skrivit ut receptet - ska ta med det till affären & köpa hem vad som behövs. Det lät otroligt gott!
SvaraRaderaNu har vi provat! Alla i familjen tyckte om det. Ellen sa: - Kan inte du alltid laga sånt här! Det får man kalla godkänt!
SvaraRadera