söndag 22 november 2009

Viltkyckling


Portioner: 4

Ingredienser
4 st kycklingfiléer, 500 g
1,5 msk smör/rapsolja
2,5 dl matlagningsgrädde 15 %
0,5 dl svartvinbärssaft, kocentrerad
1 dl vatten
1,5 msk koncentrerad flytande kycklingbuljong
5 st krossade enbär
1 tsk smulad timjan
1 msk kinesisk soja
1,5 msk Maizena redning för bruna såser

Tillbehör
4 port kokta skalade potatisar
1 handfull sockerärtor
1 handfull lingon, färska
Gör så här
Bryn kycklingfiléerna i flytande Becel på båda sidor i en stekpanna. Blanda matlagningsgrädde, saft, vatten, buljong, enbär, timjan, soja och redning i en traktörpanna. Koka upp under omrörning. Lägg i kycklingfiléerna och småkoka under lock ca 10 min. Strö några lingon över rätten vid serveringen.
Servera med kokt potatis och sockerärter.


2 kommentarer:

  1. Nu har jag skrivit ut receptet - ska ta med det till affären & köpa hem vad som behövs. Det lät otroligt gott!

    SvaraRadera
  2. Nu har vi provat! Alla i familjen tyckte om det. Ellen sa: - Kan inte du alltid laga sånt här! Det får man kalla godkänt!

    SvaraRadera