2 stycken |
Ingredienser 1 paket (50 g) jäst 50 g margarin eller smör 2 dl koncentrerad apelsinjuice 4 dl vatten 2 msk honung 2 tsk salt 15-16 dl vetemjöl |
Gör så här Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek. Tillsätt juice och vatten och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, honung, salt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningens. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i två bitar. Forma varje bit till en rund, slät bulle som läggs på bakpappersklädd plåt. Nagga bullarna och låt dem jäsa övertäckta ca 20 min. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 40 min. Låt kallna under bakduk på galler. |
onsdag 18 november 2009
Doppebulle
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Låter gott! En dos c-vitamin är ju aldrig fel så här års...
SvaraRadera