onsdag 22 september 2010

Rostad rotsakssoppa med rökt sidfläsk



1 st morot
1 st palsternacka
1 st kålrot
1 st vitlök (king solo)
1/2 liter kycklingfond
1 dl crème fraiche
2 msk citronsaft
1 msk olivolja
200 g rökt sidfläsk
salt och nymalen vitpeppar

1.Sätt ugnen på 180 grader
2.Tvätta och ansa rotfrukterna. Dela dem i mindre bitar och lägg över i en ugnsfast form. Blanda runt med 1 msk olivolja och salt. Rosta i ugnen ca 20- 30 minuter tills de är mjuka och blivit gyllenbruna.
3.Mixa sedan rotfrukterna med kycklingfonden, citronsaft och crème fraiche till en krämig soppa. Om man vill kan man sila soppan.
4.Skär fläsket i mindre bitar ca 1x1 cm, stek knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
5.Smaka av all mat med salt och nymalen vitpeppar.

1 kommentar: