tisdag 28 september 2010

Crostinipålägg



Avokado-
och sardellröracrostini


3 Avokado
70 g Sardell med kapris
16 st Crostini

1. Skiva och rosta baguetteskivor om inte färdiga crostini finns.
2. Skala och kärna ur avokadon.
Häll av oljan från sardellburken.
Mixa i matberedare avokado och sardeller.
3. Lägg röran på brödskivorna.

*****
Bön- och olivtapenadcrostini
400 g Svart bönröra (burk)
100 g Oliver (svarta kärnfria)
1 klyfta Vitlök
1 msk Tamarisoja el. japansk soja
½ tsk Tabascosås
½ kruka Basilika
Skal från 1 lime
1 tsk Salt
16 st Crostini el. minibaguette

1. Skiva och rosta baguetteskivor om inte färdiga crostini finns.
2. Häll bort spadet från bön- och olivburkarna.
Skölj bönorna. Skala vitlök.
Riv grönt limeskal.
3. Lägg alla ingredienser uto brödet i en matmixer. Mixa till jämn smet.
4. Fördela mixet på brödet.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar