måndag 20 september 2010

Makaronilåda

•4 dl (okokta) makaroner, helst idealmakaroner
•½ tsk salt
•vatten
•1 purjolök
•1 msk matfett att steka i
•200 g rökt skinka

Äggstanning:
•3 ägg
•3 dl mjölk
•½ tsk salt
•1 krm svartpeppar
•1-2 dl riven ost

Koka upp vatten till makaronerna. Tillsätt salt och koka makaronerna enligt den tid som står angiven på förpackningen.
Skölj under tiden purjolöken och skiva den och skär sedan varje skiva på mitten. Hetta upp en stekpanna med lite matfett och stek purjolöken några minuter.
Skär den rökta skinkan i små strimlor. Låt dem steka med purjolöken ett par minuter.
När makaronerna är klara, häll på dem i stekpannan och rör om. Häll sedan allt i en smord ugnsform.
Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar i en liten skål. Häll detta över makaronröran i formen. Strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter i 200 grader tills äggstanningen stelnat och makaronilådan fått guldgul färg.
Servera med kokta grönsaker, t.ex. blomkål, broccoli och morötter eller en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar