lördag 6 juni 2009

Grillade rostbiffsskivor med het sås

Portioner: 4

Ingredienser
500 g rostbiff (i skivor)
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
2 msk olja


Sås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 selleristjälkar
1 msk olja
2 dl vatten
½ dl tomatpuré
1 msk sambal badjak
½ msk honung
1 tsk salt
½ msk maizenaredning (för mörka såser)

Gör så här
Lägg ut rostbiffsskivorna på ett fat. Strössla på kryddorna och stänk oljan över. Låt stå framme medan grillen värms ca 30 min.
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och strimla sellerin. Fräs lök och selleri i oljan i en kastrull. Tillsätt vatten, tomatpuré, sambal badjak, honung och salt. Låt koka utan lock ca 10 min. Rör i maizenaredningen och låt koka ca 1 min.
Grilla rostbiffsskivorna på utegrill, i ugn eller i grillpanna ca 2 min/sida.
Servera det nygrillade köttet med såsen. Klyftpotatis och en blandad sallad är gott till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar