torsdag 28 maj 2009

Annorlunda färsbiffar

Portioner: 4

Ingredienser
1/2 dl havregryn
1 dl vatten
1 msk potatismjöl
500 g mager nötfärs
1 1/4 tsk salt
2 krm nymald peppar
100 g bakad leverpastej
1 msk finriven gul lök
smör till stekning


Tillbehör:
Potatis- och palsternacksmos eller potatismos

Potatis- och palsternacksmos
750 g mjölig potatis gärna mandel
250 g palsternacka
1/2 msk smör
2-3 dl mjölk
ca 1 tsk salt
nymald peppar

Gör så här
1. Blanda havregryn, vatten och potatismjöl. Låt svälla 10 min.
2. Blanda färsen med salt, peppar, leverpastej och lök. Tillsätt havregrynen och rör till en jämn färs.
3. Forma ca 16 biffar. Stek dem 4-5 min på var sida.

Potatis- och palsternacksmos
1. Skala och skär potatis och palsternacka i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt dem ånga av.
2. Mosa dem med potatisstöt eller elvisp. Tillsätt smöret och späd med mjölk till lagom konsistens. Smaksätt med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar