Annorlunda färsbiffar
|
Portioner: 4 |
Ingredienser 1/2 dl havregryn 1 dl vatten 1 msk potatismjöl 500 g mager nötfärs 1 1/4 tsk salt 2 krm nymald peppar 100 g bakad leverpastej 1 msk finriven gul lök smör till stekning Tillbehör: Potatis- och palsternacksmos eller potatismos Potatis- och palsternacksmos 750 g mjölig potatis gärna mandel 250 g palsternacka 1/2 msk smör 2-3 dl mjölk ca 1 tsk salt nymald peppar |
Gör så här 1. Blanda havregryn, vatten och potatismjöl. Låt svälla 10 min. 2. Blanda färsen med salt, peppar, leverpastej och lök. Tillsätt havregrynen och rör till en jämn färs. 3. Forma ca 16 biffar. Stek dem 4-5 min på var sida. Potatis- och palsternacksmos 1. Skala och skär potatis och palsternacka i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt dem ånga av. 2. Mosa dem med potatisstöt eller elvisp. Tillsätt smöret och späd med mjölk till lagom konsistens. Smaksätt med salt och peppar. |
torsdag 28 maj 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar