tisdag 26 maj 2009

Arabisk Kebab
Portioner: 4

Ingredienser
0,8 kg kycklinglårfilé
3 msk kryddmix, *)
smör

Fyllning
6 st skalade plommontomater
1 dl strimlad bladpersilja
1 hackad vitlöksklyfta
1 hackad rödlök
1 dl kokt bulgur
0,5 dl god olivolja
1 dl hackade rostade hasselnötter
2 dl Keso Fetaost Oliv
finrivet skal och saft av en citron

Till servering
8 st
pitabröd, eller arabiska bröd
hasselnötter, grovhackade
Kall sås Feta & Oliv
Gör så här
1. Skär ner kycklingen i mindre bitar och stek dem i smör med kryddmixen *Llika delar kummin, anis, fänkål, curry, svartpeppar, paprika).
2. Dela, kärna ur och tärna tomaterna i 1 cm bitar. Blandad samman tomaten försiktigt med resten av ingredienserna till fyllningen i en bunke och smaka av med citronsaft och rivet skal, salt och peppar.
3. Lägg lite av fyllningen i brödet tillsammans med kycklingen.
4. Toppa med hasselnötter och om man vill ha mer sås, skeda över Kall sås Feta & oliv.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar