Arabisk Kebab |
Portioner: 4 |
Ingredienser 0,8 kg kycklinglårfilé 3 msk kryddmix, *) smör Fyllning 6 st skalade plommontomater 1 dl strimlad bladpersilja 1 hackad vitlöksklyfta 1 hackad rödlök 1 dl kokt bulgur 0,5 dl god olivolja 1 dl hackade rostade hasselnötter 2 dl Keso Fetaost Oliv finrivet skal och saft av en citron Till servering 8 st pitabröd, eller arabiska bröd hasselnötter, grovhackade Kall sås Feta & Oliv |
Gör så här 1. Skär ner kycklingen i mindre bitar och stek dem i smör med kryddmixen *Llika delar kummin, anis, fänkål, curry, svartpeppar, paprika). 2. Dela, kärna ur och tärna tomaterna i 1 cm bitar. Blandad samman tomaten försiktigt med resten av ingredienserna till fyllningen i en bunke och smaka av med citronsaft och rivet skal, salt och peppar. 3. Lägg lite av fyllningen i brödet tillsammans med kycklingen. 4. Toppa med hasselnötter och om man vill ha mer sås, skeda över Kall sås Feta & oliv. |
tisdag 26 maj 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar