tisdag 2 november 2010

Prins Eugens Waldemarsudde

Zorns mästerverk
23 oktober 2010 - 23 januari 2011

I år är det 150 år sedan Anders Zorn föddes. Detta firas med jubileumsutställningen Zorns mästerverk som har producerats i samarbete med Zornmuseet i Mora. Med inlånade målningar från svenska och utländska museer, institutioner och privata samlingar presenteras en helhetsbild av vår store nationalmålare. Vi får se konstnärens mest kända akvareller och målningar samlade för första gången på många år.


Roland Svensson - skärgård, öar och hav
18 september 2010 - 20 februari 2011

Möt den folkkäre skärgårdsskildraren som förmedlade sina intryck och upplevelser i ord och bild till svenska folket. Roland Svensson (1910-2003) var främst verksam i den svenska skärgården men han gjorde även många resor på Nord- och Sydatlanten.

I utställningen presenteras drygt 200 av konstnärens färgstarka verk.


Jugendglas från Reijmyre glasbruk
25 september - 28 november 2010

När Reijmyre glasbruk i år firar 200-års jubileum visar Waldemarsudde en mindre utställning med ett 30-tal av brukets konstglas och förlagor från förra sekelskiftet.

Utställningen, som arrangeras i samarbete med Östergötlands länsmuseum, presenterar skålar och vaser i jugendstil av Betzy Ählström, Anna Boberg, Ferdinand Boberg, Alf Wallander, Greta Welander, Ellen Meyer och Axel Enoch Boman.


2 kommentarer:

  1. Vad roligt att se Zorn-utställningen, fina bilder från Waldemarsudde också!
    Tänk att vi var så nära varandra idag!

    SvaraRadera
  2. Vilken fin utflykt ni gjorde. Kul att det var tre olika utställningar på Waldemarsudde av så olika slag.
    Fina bilder från ett Stockholm i skymning.

    SvaraRadera