torsdag 18 november 2010

Chicken à la queen

4 pers.

½ kg Kycklingfiléer tärnade i ca 2 cm tjocka kuber.
100 g Champinjoner (färska skivade).
1 gul Lök (hackad).
1 buljongtärning (gärna kalv).
½ dl chilisås.
4-5 tunna skivor roquefortost.
1 dl (lätt) creme fraiche
3-4 klyftor vitlök pressas el. torkad granulerad.
colorit soja.
salt och svartpeppar från kvarn.
dill (färsk) till garneringen - el. torkad.
smör och margarin.

Smörstek kycklingkuberna ca 5 min i ganska het panna.
Fräs upp champinjonerna och löken / i smör.
Blanda champinjon -lökblandningen med kycklingkuberna.
Tillsätt buljongtärningen upplöst i ett ½ glas hett vatten till kycklingröran.
Krydda med salt, nymald svartpeppar, vitlök, chilisås och colrtit-sojan.
Låt allt värmas i stekpannan på ganska svag värme under lock i ca 5 min.
Tillsätt creme fraichen och roquefortosten och fortsätt värma grytan under lock i ytterligare 4-5 min.
Omedlbart innan serveringen dekorera grytan med klippt dill.

Serveras med en fräsch grönsallad, pressad potatis eller en pastarätt - typ Tagliatelle

1 kommentar:

  1. Låter otroligt gott, jag dräglar...
    Måste absolut åka och köpa de ingredienserna.

    SvaraRadera