söndag 7 november 2010

"Alla helgons dag" Fläskkarréspett i örtmarinad



Den här helgen har vi varit på landet och firat "Alla helgons dag" tillsamans med våra hädangångna husdjur: ett marsvin, 2 katter och 2 hundar. Vi grillade i mörkret i ficklampans sken. Det kom en kattkompis så han fick ett grillspett

Fläskkarréspett i örtmarinad

4 portioner


8 bambupinnar
600 g fläskkarré
2 vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin
1 kvist timjan
2 dl olivolja
1/2 tsk salt
citronpeppar eller örtsalt

Låt pinnarna till spetten ligga en stund i vatten så att de inte börjar brinna vid grillningen. Skär upp karrén i bitar. Trä på bitarna på spett. Hacka vitlöken och örterna. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och låt köttet ligga i cirka 2 timmar i marinaden. Ta upp spetten ur marinaden, låt oljan rinna av. Lägg remsor av aluminiumfolie, cirka 5 centimeter breda, på grillen och lägg träspettet på folien så att det inte förkolnar eller börjar brinna. Grilla spetten runt om tills de fått fin färg och är genomgrillade. Krydda med citronpeppar eller örtsalt.




1 kommentar:

  1. Vad mysigt det låter! Gott att grilla även höst/vintertid, det glömmer man ofta bort.

    SvaraRadera