torsdag 7 oktober 2010

Chilifärs med bönor


400 g färs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1 bit rotselleri
2 msk olivolja
2 dl kidneybönor, hemkokta eller från burk
1 burk krossade tomater
½ köttbuljongtärning
2 msk chilisås
1 krm chilipeppar
1 tsk chilipulver
2 krm timjan
1 dl finhackad persilja
salt

Hacka löken och skiva vitlöken. Skär morötter och rotselleri i strimlor.
Fräs lök och rotfrukter i olivolja. Fyll på med färsen som får ta färg innan du lägger i bönor och krossade tomater.
Krydda med chilisås, chilipulver och timjan. Låt allt puttra ca 15 minuter.
Strö ner persilja och smaka av med lite salt. Servera med sallad och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar