fredag 17 september 2010

Rotfruktspytt

  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 200 g morot
  • 100 g palsternacka
  • 100 g persiljerot
  • 100 g rotselleri
  • 3 dl grönsaksbuljong (frän tärning)
  • 2 gula lökar
  • 3 dl kokta linser (t ex kokta i grönskasbuljong och lagerblad)
  • ev persilja
  • rapsolja (eller flytande margarin)
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

Skär rotfrukterna i små tärningar. Fräs dem hastigt i olja eller margarin i en stek- eller wokpanna.
Tillsätt buljong och låt puttra tills rotfrukterna mjuknat och buljongen kokat bort. Hacka löken och tillsätt den.
Fräs så att pytten får lite färg. Tillsätt de kokta linserna. Krydda och rör om försiktigt. Klipp ev över persilja.
Servera med stekt ägg och rödbetor.


Det finns mer recept här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar