söndag 20 juni 2010

Fläskfilé i chutneysås

4 portioner


500 g fläskfilé
½ tsk ingefära
1 dl köttbuljong
½ dl Mango Chutney medelstark
2 msk margarin
2 st.. purjolökar
1 tsk salt
1 msk Kinesisk soja
½ tsk svartpeppar
1 tsk vinäger
2½ dl vispgrädde
Skär köttet i sneda skivor. Skölj och skär purjolöken i skivor. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Fräs purjolöken i smör i en gryta. Lägg över köttet i grytan, salta och peppra. Blanda Mango Chutney (hacka den om bitarna är stora), grädde, buljong, soja, vinäger och ingefära. Häll det i grytan. Låt köttet eftersteka i såsen c:a 5 minuter.
Servera med kokt ris och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar