torsdag 21 januari 2010

Laxfilé med bakad potatis samt ägg- och räkröra

Portioner: 4
Ingredienser
4 bitar laxfilé à 140 g
salt

Ägg- och räkröra:
1 ½ dl crème fraiche
½ dl majonnäs
2 hårdkokta ägg
1/4 röd lök
2 msk hackad dill
150 g skalade räkor
salt

Bakad potatis:
4 st bakpotatisar
50 g smör
1 tsk pressad vitlök (färsk eller på burk)
några dillkvistar

Gör så här
Lägg laxfilébitarna i en ugnsfast form och salta ordentligt. Ställ in i ugnen och stek i 200 grader i 15-20 minuter.
Gör under tiden ägg- och räkröran.
Blanda crème fraiche och majonnäs. Hacka ägg och röd lök och rör ner. Blanda i dill och räkor. Smaka av med salt.
Baka potatisen i mikron. Lägg potatisarna på en tallrik som tål hög värme. Gör hål med en provsticka och kör i mikron på full effekt i ca 8-10 minuter. Känn med provsticka att de är klara.
Skär smöret i mindre bitar och blanda med vitlök. Lägg några dillkvistar över.
Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar