onsdag 4 november 2009

Hermanssons Italienska




Ingredienser

25 g jäst
6 dl vatten
1 msk salt
2 msk olja
ca 17 dl vetemjöl

Ugn:275 grader

Jästid:minst en timma varje gång.

Gör så här
1. Smula jästen och blanda med vatten, salt och olja.
2. Tillsätt mjöl och arbeta degen ordentligt.
3. Låt jäsa övertäckt 1 timme.
4. Arbeta degen en stund till på bakbordet så att den vaknar till igen.
5. Kavla ut den till en eller två rektanglar. (Har du en tillräckligt stor ugn välj att göra bara ett bröd ).
Rulla ihop rektangeln hårt till en rulle och vik in ändarna lite och lägg sedan degbiten med skarven neråt på en smord plåt. (ett bröd = diagonalen).
6. Låt jäsa övertäckt ytterligare 1 timme.
7. Grädda nertill i ugnen i 10 minuter och stäng sedan av ugnen och låt brödet stå kvar i ytterligare 30 minuter.
8. Låt svalna under bakduk.

1 kommentar:

  1. Låter som ett perfekt & enkelt bröd för oss som nästan alltid har bröd till maten... Det ska jag prova.
    Kram Charlotte

    SvaraRadera