|
Portioner: 4 |
Ingredienser 1 burk krossade tomater 100 g svarta bönor, kokta 100 g vita bönor, kokta 1 gul lök 3 - 4 dl vatten 1 dm purjolök 2 vitlöksklyftor 1 hönsbuljongtärning 1 röd chili 2 tsk spiskummin, malen 2 - 3 dl persilja matolja till stekning |
Gör så här Skär lök och purjo i grova bitar. Hacka chilin och vitlöken grovt. Sautera grönsakerna lätt i olja. Tillsätt hönsbuljongtärningen och vatten + krossade tomater. Koka under lock i 20-25 minuter. Finhacka persiljan. Smaka av med salt, peppar och spiskummin och vänd ner bönorna och persiljan. Låt alltihop bli varmt, men koka inte igen. |
torsdag 2 april 2009
Mustig tomatsoppa med bönor och chili
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar