torsdag 2 april 2009

Mustig tomatsoppa med bönor och chili


Portioner: 4

Ingredienser
1 burk krossade tomater
100 g svarta bönor, kokta
100 g vita bönor, kokta
1 gul lök
3 - 4 dl vatten
1 dm purjolök
2 vitlöksklyftor
1 hönsbuljongtärning
1 röd chili
2 tsk spiskummin, malen
2 - 3 dl persilja
matolja till stekning



Gör så här
Skär lök och purjo i grova bitar. Hacka chilin och vitlöken grovt. Sautera grönsakerna lätt i olja. Tillsätt hönsbuljongtärningen och vatten + krossade tomater.
Koka under lock i 20-25 minuter. Finhacka persiljan. Smaka av med salt, peppar och spiskummin och vänd ner bönorna och persiljan. Låt alltihop bli varmt, men koka inte igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar