Biff Rydberg |
Portioner: 4 pers |
Tid: 40 min |
Ingredienser 300-400 g nötkött av ryggbiff, entrecote, innanlår 4-5 gula lökar 8-10 medelstora råa potatisar 2-3 msk margarin eller smör 1 tsk salt Nymalen svart- eller vitpeppar |
Gör så här Skär köttet i kuber. Skala och hacka löken. Skala potatisen och skär den i små tärningar. Bryn potatisen i en del av fettet i en stor stekpanna. Efterstek under lock på svagare värme tills potatisen är mjuk. Bryn köttet i en annan stekpanna. Tag upp det och håll det varmt. Fräs löken, efter köttet, tills den är mjuk och gul. Blanda kött och lök med potatisen och krydda med salt och peppar. Eller krydda och lägg upp potatis, lök och kött var för sig i grupper på ett varmt fat. Servera genast med 1 rå äggula per portion och gärna en grön sallad. |
tisdag 27 januari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar