lördag 31 januari 2009

Bakad potatis med variationer

Bakad potatis med variationer
Portioner: 4
Tid:
Ingredienser
4 potatisar

Fyllning med rökt kött:
2 dl crème frâiche
60 g strimlat rökt renstek
1 msk riven pepparrot

Kaviargrädde:
1 dl vispgrädde
1 brk orökt kaviar
3 msk finhackad rödlök
finhackad gräslök
strimlad purjolök till garnering

Crème frâiche med löjrom:
2 dl crème frâiche
1 msk löjrom per potatis
finhackad gul lök

Räkfyllning:
1½ dl majonäs
200 g rensade oskalde räkor
3 msk finhackad dill
4 st hela skalde räkor
dillvippor

Sillfyllning:
1 msk gräddfil i varje potatis
matjessillbitar
finhackad gräslök till garnering

Ägg- och ansjovissmör:
2 hackade hårdkokta ägg
8 hackade ansjovisfiléer
½ finhackad gul lök
4 msk rumsvarmt smör
2 msk finhackad persilja
Blanda smöret med de hackade ingredienserna. Garnera med ytterligare
ett par ansjovisfiléer.
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skölj och borsta potatisarna noga. Stick i 
dem några gånger med en steknål så att de inte exploderar i 
ugnen. Lägg potatisarna direkt på ugnsgallret eller ugnsäkert 
fat eller i en långpanna. Sätt in potatisen i nedre delen av ugnen 
och baka i 45-60 minuter beroende på storlek.
Tag ut potatisen. Skär ett djupt kryss i varje. Tryck till på båda sidor med
 en tumme och pekfinger inåt och uppåt så att potatisen öppnar sig
 ordentligt.
Välj någon av fyllningarna och lägg den i potatisarna.

Att dricka till:
Öl eller ett gott vin.

Jag minskade majonäsen till ½ dl och resten turkisk yoghurt!
Potatisen körde jag i mikron det går lite snabbare, precis den tid det tog
att äta upp avocadon som var toppad med yoghurt, Kalles kaviar och
högst upp några räkor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar