Bakad potatis med variationer |
Portioner: 4 |
Tid: |
Ingredienser 4 potatisar Fyllning med rökt kött: 2 dl crème frâiche 60 g strimlat rökt renstek 1 msk riven pepparrot Kaviargrädde: 1 dl vispgrädde 1 brk orökt kaviar 3 msk finhackad rödlök finhackad gräslök strimlad purjolök till garnering Crème frâiche med löjrom: 2 dl crème frâiche 1 msk löjrom per potatis finhackad gul lök Räkfyllning: 1½ dl majonäs 200 g rensade oskalde räkor 3 msk finhackad dill 4 st hela skalde räkor dillvippor Sillfyllning: 1 msk gräddfil i varje potatis matjessillbitar finhackad gräslök till garnering Ägg- och ansjovissmör: 2 hackade hårdkokta ägg 8 hackade ansjovisfiléer ½ finhackad gul lök 4 msk rumsvarmt smör 2 msk finhackad persilja Blanda smöret med de hackade ingredienserna. Garnera med ytterligare ett par ansjovisfiléer. |
Gör så här Sätt ugnen på 225°. Skölj och borsta potatisarna noga. Stick i dem några gånger med en steknål så att de inte exploderar i ugnen. Lägg potatisarna direkt på ugnsgallret eller ugnsäkert fat eller i en långpanna. Sätt in potatisen i nedre delen av ugnen och baka i 45-60 minuter beroende på storlek. Tag ut potatisen. Skär ett djupt kryss i varje. Tryck till på båda sidor med en tumme och pekfinger inåt och uppåt så att potatisen öppnar sig ordentligt. Välj någon av fyllningarna och lägg den i potatisarna. Att dricka till: Öl eller ett gott vin. Jag minskade majonäsen till ½ dl och resten turkisk yoghurt! Potatisen körde jag i mikron det går lite snabbare, precis den tid det tog att äta upp avocadon som var toppad med yoghurt, Kalles kaviar och högst upp några räkor |
lördag 31 januari 2009
Bakad potatis med variationer
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar