tisdag 16 april 2013

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

 

 2013-04-12 Marinerad fläskkarré med tomatsalsa_4755

 

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g utbankad fläskkarré, eller kycklingfilé
Marinad:
  • 2 msk konc äppeljuice
  • 2 msk soja
  • 3 msk riven ingefära
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 msk olivolja
Tomatsalsa:
  • 4 tärnade tomater
  • 1 hackad rödlök
  • 3 msk mango chutney
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar

Gör så här

  • 50 minuter

Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg köttskivorna i en form eller plastpåse och häll på marinaden. Marinera minst 30 minuter i rumstemperatur eller 2 timmar i kyl. Låt köttet stå i rumstemperatur innan det grillas om det har stått i kylen.

Grilla köttet 3-5 minuter på varje sida. Blanda ingredienserna till salsan och smaka av med salt och peppar.

De flesta sojor är glutenfria, men det finns ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar