tisdag 7 december 2010

Räk- och ostpaj med blandad sallad


4 pers

Degen:
2 1/2 dl mjöl
100 g smör
100 g keso

Fyllningen:
200 g fetaost
200 g räkor utan skal
2 dl Västerbottensost, riven
3 ägg
2 1/2 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
färsk oregano

Blanda mjölet, smöret och keson i matberedare till en jämn deg. Låt vila i 20 minuter. Värm ugnen till 200 grader. Tryck ut degen i en glas- eller keramikform (30 centimeter i diameter) med låg kant. Sätt aluminiumfolie runt kanten så att den inte halkar ner. Förgrädda i 10 minuter. Smula ner fetaosten i pajformen, lägg på räkorna och den rivna Västerbottensosten. Vispa samman äggen och grädden och pressa ner vitlöksklyftan. Dra ner färska oreganoblad efter behag. Häll blandningen över pajen. Grädda mitt i ugnen i 35 minuter i 200 grader.
Servera med en matig grönsallad bestående av olika salladssorter, rädisor och lättkokta morötter, sparris och en vinägrett.

2 kommentarer:

  1. Låter gott. Spännande med keso i pajdegen, det kanske skulle göra att även jag kunde lyckas med en paj?
    Misslyckas alltid med pajer annars...

    SvaraRadera
  2. Åh, vad gott det låter. Jag älskar ost i alla former. Och med räkor och grädde å det - kan det bli godare.

    SvaraRadera