tisdag 23 november 2010

Cranks legendariska fullkornsbröd

2 bröd

ca 2 ,1/4 liter grahamsmjöl (1,35 kg)
1/2 paket jäst( 25 g)
1 msk råsocker
9-12 dl ljummet vatten
olja, salt

1. Blanda jäst och socker i en stor bunke tillsammans med 1 1/2 dl vatten. Låt jästlösningen stå på varmt ställe i ca 10 minuter tills den börjar bubbla.
2. Tillsätt mjöl, 2 tsk salt och resten av det ljumna vattnet. Blanda väl, det går bäst för hand.
Dela degen i hälften och lägg den i 2 brödformar som penslas med olja.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Ställ formarna på ett varmt och dragfritt ställe. täck med bakduk och låt jäsa i ca 20 minuter.
5. Grädda 35-40 minuter mitt i ugnen. Låt svalna under duk innan bröden stjälps upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar