fredag 19 november 2010

Chili sin carne

5-6 portioner

1 ½ dl black eye bönor + 1 ½ dl stora vita bönor eller en burk röda och en burk vita bönor
2 msk rapsolja
1 krm chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 buljongtärning med vitlök och persilja
300 g quorn-färs eller 2 tärnade potatisar
2-3 stora gula lökar
1 röd eller gul paprika
1 burk krossade tomater
1 burk hela tomater
salt och peppar
basilika
ev lite grönsaksbuljong

Blötlägg och koka bönorna enligt anvisning eller låt burkbönorna rinna av.
Värm oljan och tillsätt chili- och paprikapulvret. Smula ner buljongtärningen och fräs quorn-färsen eller potatistärningarna i grytan. Hacka paprikan och löken ganska grovt och rör ner. Låt allt bli glansigt och tillsätt sedan tomaterna. De hela kan du dela i 2-3 bitar. Låt grytan puttra i c:a 15 minuter.
Rör ner bönorna och smaka av noga med salt, peppar och smulad basilika. Spä eventuellt med lite grönsaksbuljong, gjord på fond och vatten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar