torsdag 21 oktober 2010

Laxfilé med pepparrot


4 bitar laxfilé, 600-800 g
1 pkt bladspenat, 250 g
2-3 msk margarin
salt
3 dl vispgrädde
1-2 tsk riven pepparrot
½-1 msk söt senap

Ugn: 225°

Smörj en ugnssäker form med margarin. Tina bladspenaten i ett durkslag, krama ur all vätska. Lägg spenaten i botten på formen, klicka över 1 msk margarin.
Gnid in laxbitarna med salt och lägg dem ovanpå spenaten. Tillaga i mitten av ugnen, 10 minuter.
Blanda vispgrädde, pepparrot och senap, smaka av.
Ta ut formen och häll gräddblandningen över fisken. Grädda ytterligare 15 min tills fiskköttet är fast och färdigt. Tillagningstiden kan variera något beroende på fiskfiléns tjocklek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar