God morgon Sverige! En ny dag!
Något nytt?
Trisslott skrapas, 25 spänn. Vi åker in till stan!!!
Södra station, Stockholm
Katolska Kyrkan
Bondens Marknad
Vår nya spårvagn vid hållplats "Bellmansro". Närmast vägen till Rosendals trädgårdar
Här var det självplock.
Dagens fynd på marknaden. Nästa gång åker vi bara dit och handlar och åker hem igen för det var mycket kött och korvar att handla
Det här gjorde jag i går för jag visste att det skulle bli en heldag i dag! Det här blev det:
Kokt rimmat fläsklägg med rotmos
Mer bilder finns här
Något nytt?
Trisslott skrapas, 25 spänn. Vi åker in till stan!!!
Södra station, Stockholm
Katolska Kyrkan
Bondens Marknad
Vår nya spårvagn vid hållplats "Bellmansro". Närmast vägen till Rosendals trädgårdar
Här var det självplock.
Dagens fynd på marknaden. Nästa gång åker vi bara dit och handlar och åker hem igen för det var mycket kött och korvar att handla
Det här gjorde jag i går för jag visste att det skulle bli en heldag i dag! Det här blev det:
Kokt rimmat fläsklägg med rotmos
2 kg rimmad fläsklägg, sågad i fyra bitar
1 st gul lök
1 st morot
1 st lagerblad
6 st kryddpepparkorn
1 tsk timjan
vatten
Rotmos:
700 g kålrötter
1 st morot
6 st potatisar
salt
vitpeppar från kvarn
0.5 tsk ingefära, malen
lite fläskspad
2 msk smör
valfri senap till servering
1. Lägg fläskläggen i en rymlig kastrull och slå på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma.
2. Dela grönsakerna i grova bitar och lägg i lök, morot och kryddor. Koka sakta tills köttet känns mört, det tar cirka 2 timmar.
3. Rotmos: Skölj och skala rötter och potatis. Skär rötterna i mindre bitar.
4. Koka kålrötterna och moroten i fläskspad om läggen är kokad i förväg, annars i lättsaltat vatten. Koka i cirka 30 minuter och lägg därefter i potatisen. Koka allt mjukt.
5. Pressa rötter och potatis eller kör i mixer. Blanda i smör och späd med fläskspad till lagom konsistens. Smaka av med salt, lite peppar och aningen ingefära.
6. Servera fläskläggen med rotmoset och senap.
1 st gul lök
1 st morot
1 st lagerblad
6 st kryddpepparkorn
1 tsk timjan
vatten
Rotmos:
700 g kålrötter
1 st morot
6 st potatisar
salt
vitpeppar från kvarn
0.5 tsk ingefära, malen
lite fläskspad
2 msk smör
valfri senap till servering
1. Lägg fläskläggen i en rymlig kastrull och slå på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma.
2. Dela grönsakerna i grova bitar och lägg i lök, morot och kryddor. Koka sakta tills köttet känns mört, det tar cirka 2 timmar.
3. Rotmos: Skölj och skala rötter och potatis. Skär rötterna i mindre bitar.
4. Koka kålrötterna och moroten i fläskspad om läggen är kokad i förväg, annars i lättsaltat vatten. Koka i cirka 30 minuter och lägg därefter i potatisen. Koka allt mjukt.
5. Pressa rötter och potatis eller kör i mixer. Blanda i smör och späd med fläskspad till lagom konsistens. Smaka av med salt, lite peppar och aningen ingefära.
6. Servera fläskläggen med rotmoset och senap.
Mer bilder finns här
Vilken trevlig dag ni hade!
SvaraRaderaBondens marknad verkar ju jättekul! Och maten såg god ut, blir ju hungrig ju...
Vilken härlig dag med ett skönt avslut.
SvaraRaderaDet var en snyggg spårvagn det!
SvaraRaderaVilken kanondag ni haft idag!! Så härligt det såg ut på Bondens marknad. Måste verkligen gå dit, det var så länge sedan (eller den kanske har slutat för säsongen?)
SvaraRaderaHöstmarknad
SvaraRaderalördagarna 7 augusti t.o.m 23 oktober kl 10-15
Hej, vi hade Bondens Marknad i min stad oxå, kul att det är fler som har det... :-)
SvaraRadera