Portioner: 4
400 g blandfärs
2 kokta kalla potatisar
2 msk skorpmjöl
2 dl vatten
2 mosade ansjovisfiléer
salt, svartpeppar
8 skivor bacon
½ l skivad rå potatis
matfett till formen
1 finskuren purjolök
1-2 dl buljong
3 msk riven ost
Ugn: 200 grader
Blanda färsen med mosad eller riven potatis, skorpmjöl, vatten, ansjovis och kryddor. Låt färsen stå c:a 10 minuter och stek eventuellt ett smakprov.
Forma avlånga bullar och rulla en baconskiva runtom varje.
Lägg en bädd av potatisskivorna i en välsmord eldfast form. Salta och strö ¾ av purjolöken över.
Lägg baconrulladerna, med skarven nedåt, på potatisbädden och sätt in formen i ugnen c:a 45 minuter eller tills potatisen och köttet känns väl genomgräddade. Späd med buljong några gånger under stekningen så att lådan inte blir torr.
Strö riven ost över rätten och låt den stå ytterligare några minuter i ugnen.
Garnera till serveringen med resten av det purjogröna.
2010-06-12
Låter gott.
SvaraRadera