torsdag 4 mars 2010

Varning för skumma sidor på Facebook

På den sociala nätverkssajten Facebook har det i dagarna upprättats allt fler sidor där man försöker locka in besökare med texter så som ”Get your upgrade while their free!!!”, samt information om ett specialkonto på Facebook som sägs ge fler funktioner. Föga förvånande handlar det dock om en bluff, och den som råkar halka in på sidan och sedan klickar på en bildlänk hamnar på en annan webbsida med ett skumt erbjudande om en sms-prenumeration. Om man tackar ja till detta tvingas man att betala 100 kronor i veckan tills abonnemanget avslutas. Enligt Rik Ferguson på Trend Micro finns det i dagsläget minst 50 olika versioner av bluffsidan.

Källa: Trend Micro

2 kommentarer:

  1. Usch. Nej jag skulle aldrig gå på sånt. Jag är extremt försiktig med allt som jag inte vad det är. Men det är bra att det går ut varningar. Fast ... man ska aldrig vara för kaxig, rätt var det är har man fastnat i fällan fast det kanske lät så himla oskyldigt.

    SvaraRadera
  2. Ja det är hemskt att det finns så många som är ute efter att luras. Det finns även sidor som riktar sig speciellt till barnen på Facebook, där de går med i såna där abonnemang utan att veta om det. Skrämmande tycker jag!

    SvaraRadera