torsdag 1 oktober 2009

Köpenhamnsbiff med lök, tomat och ost

Portioner: 4

Ingredienser
1 dl ströbröd
1 1/2 dl mjölk
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
2 gula lökar
2 msk matfett
3 dl grönsaksbuljong
2 msk soja
4 tomater
2 dl riven ost

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200ºC.
2. Blanda ströbröd och mjölk, låt det svälla ca 10 minuter.
3. R ör färsen med saltet. Blanda ner ströbrödsblandningen och peppar. Lägg färsen i en ugnssäker form. Sätt in den mitt i ugnen ca 10 minuter.
4. Skala, skiva och stek löken i matfettet. Blanda buljong och soja. Skiva tomaterna.
5. Lägg löken runt om köttfärsen, häll buljongblandningen runt om. Lägg på tomater och ost. Sätt in ytterligare ca 15 minuter.
6. Servera köttfärsbiffen med potatismos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar