torsdag 15 oktober 2009

Italiensk fiskgratäng

4 portioner

Ingredienser
1 pkt torsk djupfrist 400 g
1 burk tomatsås 375 g typ Napoli
1 tsk oregano
3 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 msk smör eller margarin
1/2 tsk salt2 dl riven ost
750 g potatis
1 pkt gröna bönor djupfrysta 250 g

Gör så här
Halvtina den djupfrysta torsken och skär den i 1 cm tjocka skivor.Häll tomatsås i en ugnssäker form. Strö över oregano. Lägg på fiskskivorna. Blanda mjölken med vetemjölet i en kastrull. Tillsätt margarin eller smör och koka såsen ca 3 minuter. Smaka av med salt och kajennpeppar. Blanda ner riven ost. Häll såsen över fisken och gratinera i 225°C, 15-20 minuter. Servera fiskgratängen med pressad potatis och gröna bönor.Vetemjölet går bra att byta mot maizena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar