tisdag 11 augusti 2009

Grillade laxfjärilar med kräftröra
Portioner: 4
Tid:
Ingredienser
4 laxfjärilar à ca 150 g
1 msk olja
1 msk pressad saft av citron
1/2 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar

Röra:
1/2 burk (à 360g) kräftstjärtar i lake
1 liten rödlök
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk rivet citronskal
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här
Lägg laxfjärilarna på en tallrik. Blanda samman oljan med citronsaft, salt och peppar. Pensla laxen med blandningen och låt stå ca 15 min och marinera. Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem grovt. Skala och finhacka löken. Smaksätt lätt crème fraichen med citronskal, salt och peppar. Vänd ner kräftor och lök.
Grilla laxfjärilarna på utegrill, i ugn eller i grillpanna, ca 5 min per sida.
Servera de nygrillade laxfjärilarna med kräftröra, kokt potatis och haricots verts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar