onsdag 19 augusti 2009

Gratinerad falukorv

Portioner: 4

Ingredienser
500 g Falukorvca:
15 skivor Västerbottenost
senap
150 g skivade inlagda rödbetor
1 gul lök

Gör så här:
Skala och hacka löken. Hacka rödbetorna. Fräs löken i lite matfett och blanda med de hackade rödbetorna. Ställ åt sidan. 2. Skär falukorven i centimeterstora skivor, men skär inte helt igenom. Lämna ca: 1 centimeter längst ner så att falukorvsbiten håller ihop. 3. Stoppa ner en liten bit ost och lite senap mellan varje skiva (spara lite ost som ska läggas över korven senare. 4. Stek i ugnen på 225°C i ca: 15 minuter. 5. Ta ut korven, strö över lökhacket och osten och sätt in igen i ytterligare 5 minuter eller tills osten fått lite färg. 6. Servera tillsammans med potatismos

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar