onsdag 22 april 2009

Alpin sallad med tonfisk och borlottibönor
Portioner: 4

Ingredienser
2 burkar x 150 g tonfisk i olja
2 burkar x 410 g borlottibönor
1 litet blekselleristånd
2 paprikor (helst vit, annars grön)
2 schalottenlökar eller 1 bit purjolök
1/2-1 dl svarta oliver
2 msk rödvinsvinäger
5 msk olivolja
salt och svartpeppar efter smak
Gör så här
1. Skölj och ansa bleksellerin. Spara vipporna och skiva stjälkarna så tunt du kan. Skiva även schalottenlöken/purjon och paprikorna på liknande sätt.
2. Häll borlottibönorna i ett durkslag och skölj av dem.
3. Blanda grönsaker och bönor och lägg upp i en skål eller direkt på tallrikarna (snyggast).
4. Bryt försiktigt tonfisken i stycken - smulad tonfisk gör ingen glad - och fördela tillsammans med oliverna över salladen.
5. Toppa med sellerivipporna och häll över vinägretten strax innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar