Alpin sallad med tonfisk och borlottibönor |
Portioner: 4 |
Ingredienser 2 burkar x 150 g tonfisk i olja 2 burkar x 410 g borlottibönor 1 litet blekselleristånd 2 paprikor (helst vit, annars grön) 2 schalottenlökar eller 1 bit purjolök 1/2-1 dl svarta oliver 2 msk rödvinsvinäger 5 msk olivolja salt och svartpeppar efter smak |
Gör så här 1. Skölj och ansa bleksellerin. Spara vipporna och skiva stjälkarna så tunt du kan. Skiva även schalottenlöken/purjon och paprikorna på liknande sätt. 2. Häll borlottibönorna i ett durkslag och skölj av dem. 3. Blanda grönsaker och bönor och lägg upp i en skål eller direkt på tallrikarna (snyggast). 4. Bryt försiktigt tonfisken i stycken - smulad tonfisk gör ingen glad - och fördela tillsammans med oliverna över salladen. 5. Toppa med sellerivipporna och häll över vinägretten strax innan servering. |
onsdag 22 april 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar